Konjunkturinstitutet reviderar upp sysselsättningen, penningpolitik kontra finanspolitiska åtgärder, 1,3 miljarder ton mat slängs

Den hälsosamme ekonomisten skriver om att Konjunkturinstitutet reviderar upp sysselsättningen de kommande åren och att bilden av massarbetslöshet blir allt svårare att vidmakthålla.

Ekonomistas gräver i finanskrisen, med anledning av att det på söndag är fem år sedan Lehman Brothers gick i konkurs, och undrar om det är penningpolitik eller finanspolitiska åtgärder som kommer att vara det saliggörande resceptet i framtiden.

Supermiljöbloggen skriver att en tredjedel av världens livsmedelsproduktion, ungefär 1,3 miljarder ton, går till spillo varje år vilket medför en enorm belastning för både vatten, klimat, landanvädning och biodiversitet. De meddelar också att miljöminister Lena Ek öppnar för en halvering av vargstammen.

Klimatupplysningen visar en rekonstruerad temperaturkurva från år 1 till 2000 som är framtagen av Fredrik Charpentier Ljungqvist och visar dramatiskt varierande temperaturer.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
BloggNyheterna © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects