Livstidsfängelse i Sverige, ekonomiska problem gör dig dummare, Hanne Kjöller i blåsväder, Obama och Rouhani och Reinfeldt i FN

Motargument tar upp och synar frågan om vad livstidsfängelse egentligen innebär och om det är praxis att fångar släpps ut efter att ha avtjänat 2/3 av straffet.


Ekonomistas berättar om intressanta experiment inom området beteendeekonomi där det bland annat visar sig att om man är upptagen med att oroa sig över sin dåliga ekonomi så blir man dummare, mätt med IQ-test-mått, och uppvisar också sämre självkontroll vilket antyder att hungriga vargar inte alltid jagar bäst.

Ann Helena Rudberg skriver om Hanne Kjöller som hamnat i ordentligt blåsväder med sin bok En halv sanning är också en lögn där hon gång på gång pendlar missuppfattningar till direkta faktafel.


Carl Bildt skriver om dagens generaldebatter där både USA:s och Irans presidenter har gjort inlägg. Obamas anförande hade tyngpunkten på dels en öppning till Iran och dels en lösning mellan Israel och Palestina. Rouhanis refererade tydligt till Obamas utsträckta hand och undvek också allt som tidigare varit provokativt och oacceptabelt. Reinfeldts tal sist på dagen handlade till stor del om kvinnors rättigheter.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
BloggNyheterna © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects