Politisk personkemi, Arctic Sunrise bordat, kvinnlig centralbankschef, konferensen i Jalta

Politologerna skriver om personkemins betydelse i politiska sammanhang och ger exempel både från tidigare regeringssamarbeten och de som är aktuella idag.

Supermiljöbloggen oroas av att regeringen halverat biståndet till klimatfinansiering. Man rapporterar också att en beväpnad rysk styrka ska ha bordat Greenpeacefartyget Arctic Sunrise efter att det hade cirklat runt en oljerigg på internationellt vatten i Petjorahavet.

Ekonomistas gläds åt att det sannolikt blir Janet Yellen som tar över efter Ben Bernanke som ny ordförande för Federal Reserve, världens mäktigaste centralbankschef. Yellen är väldigt välmeriterad men det som gläder mest är att Yellen är kvinna och som sådan en utmärkt förebild för all världens unga kvinnor som får se att det som kvinna är möjligt att nå även denna höga position.

Carl Bildt befinner sig på den årliga konferensen i Jalta, Ukraina och ser fram emot de värdefulla diskussionerna som brukar äga rum där. Ett möte med Ukrainas utrikesminister Leonid Kozhara är redan bokat.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
BloggNyheterna © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects