Sveriges överskott i bytesbalansen, Söder en ointressant sovstad, Skuldfria pengar, Mats Qviberg inför rätta, Pingis Hadenius om samarbete

Kina och Tyskland har fått kritik från USA för att ha stora överskott i bytesbalansen. Andreas Cervenka påpekar att Sverige har ännu större överskott, och bifogar en tabell.

Söder i Stockholm har blivit förvandlat till en ointressant sovstad, säger Cornucopia. En liten lägenhet kostar lika mycket som en hel villa i andra delar av Sverige, och ränteslavarna sover på nätterna i stället för att partaja.

Grus & Guldbloggen rapporterar om en ny taktik för att införa skuldfria pengar. Att låta pengarna strömma till börserna har inte hjälpt vanliga människor. Det nya förslaget från en engelsk tankesmedja går ut på att regeringen istället använder pengarna direkt i den reala ekonomin.

Mats Qviberg ska höras i rätten på måndag. Han hoppas att domstolen avvisar skadeståndskraven.

Pingis Hadenius uppmanar alla svenskar att bli bättre på att samarbeta. Hon svarar också på en läsarfråga om hur hon strukturerar mejlen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
BloggNyheterna © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects