Hyresregleringen avskaffas, Friskolors pengar till ägarnas fickor, Sveriges elever sämst, Nordea på två stolar i Sanitecnotering

Hyresregleringen avskaffas, berättar Cornucopia. Anders Borg har twittrat om det under ett OECD-möte.

I resursfriskolan (skola för elever med behov av extra stöd) Magitaskolan går 70 % av skattepengarna ner direkt i ägarnas fickor. VD tog ut en lön på 72 000 kronor per månad 2012, medan lärarna tjänade bara 13 000 kronor var i snitt per månad.

Det går utför för den svenska skolan. Allt prat om "kunskapssamhället" är bara prat, för inte ens de bästa svenska eleverna kan längre konkurrera internationellt, säger Cornucopia. Det är till och med så illa att Sverige är ett av de sämsta länderna vad gäller duktiga elever.

Sanitec ska noteras på börsen. Andreas Cervenka noterar att Nordea sitter på två stolar i samband med noteringen: dels som saktieägare, dels som rådgivare. Nordea har alltså ett intresse av att priset blir så högt som möjligt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
BloggNyheterna © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects