Vitec, medborgarlön, nytt ekonomiskt system och dyrt att betala lånen

Aktieingenjören har träffat Vitecs vd och ger en utförlig bild av Vitecs historia från 1985 och fram till idag. Han berättar också om Vitecs framtid och sina egna intryck.

Schweiz ska rösta om en medborgarlön på 17500 kronor i månaden. Denna lön ska alla få, oavsett om de arbetar eller inte. Cornucopia säger att Sverige inte skulle ha råd med en sådan medborgarlön, men 6500 kr/månad är en realistisk summa.

Ett bokslut över hur företagen bidrar till det allmänna bästa kan leda till ett nytt ekonomiskt system, menar Grus & Guld. Bland annat ska ekonomisk tillväxt inte längre vara ett mål.

Skuldsättningen är för hög i Sverige. FI tycker att kunderna ska tvingas att amortera, men bankerna säger att många kunder inte får amortera. Carolina Neurath berättar att de som har bundna lån har begränsad möjlighet att betala av på lånen, och vill de betala en klumpsumma måste de betala en hög avgift. Hennes förslag är att i första hand underlätta för de som vill betala.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
BloggNyheterna © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects