Oljeindustrin hotar delfiner och klimat

Just nu genomförs seismiska tester med undervattenskanoner i Arktis. Dessa luftkanoner under vatten kan göra dig döv eller till och med döda dig om du skulle vara i vattnet. Greenpeace vill stoppa de seismiska testerna främst av två anledningar: för det första kan de leda till oljeborrning i Arktis, vilket kommer att medföra stora skador. För det andra för att testerna i sig innebär stora faror för djurlivet, speciellt däggdjuren:

"Om djuren befinner sig inom 450-500 meter från ljudkällorna, kan de förlora sin hörsel permanent. Tänk på vad detta innebär för ett djur som navigerar med hjälp av ljud. Om valar kommer inom 150 meter från kanonerna och utsätts för 245 decibel, kommer de att dö. 
Naturligtvis hävdar bolagen att detta inte är något problem eftersom djuren helt enkelt kommer att lämna området när de hör kanoner. Det är lätt för dem att göra detta påstående när ingen ser på. Men den här gången, är det någon som tittar - inte bara besättningen på Arctic Sunrise, utan fler än 3 miljoner följare runt om i världen. Och som vi sett, såg något djupt oroande.

På väg tillbaka till Arctic Sunrise såg vi en flock delfiner, som lekte i vattnet, en del av dem mödrar med kalvar simmande sida vid sida. Det var en fantastisk syn, och vi var mycket glada att se dem bryta ytan runt våra båtar...tills vi insåg att de var på väg i riktning mot ett mindre vänligt fartyg, ett som kan orsaka dem allvarlig skada.
Så vi tog kontakt med Akademik Lazarev igen. Denna gång informerade vi besättningen om att vi hade sett delfiner på väg mot deras fartyg och bad dem att stänga av ljudkanoner för att inte skada dem. De svarade att det inte fanns några delfiner i närheten, och fortsatte testerna. Inga delfiner, inga risker, ingen klimatförändring, inga utsläpp. Oljeindustrin talar med en röst.
Lyckligtvis har världen nu en annan röst: Rösten av över 3 miljoner människor som strålat samman för att skydda Arktis från destruktiv oljeborrning och vill se en fristad för miljön runt Nordpolen.
Anslut dig till SaveTheArctic och hjälp oss att dra en linje i isen och säga till oljebolagen: "Ni kommer inte längre" "

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
BloggNyheterna © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects