Middag med Israel och arabiska stater, snedfördelning av hushållens skulder, USA fler förtidspensionärer än Sverige, romer massregistreras av polisen

Carl Bildt rapporterar från dagens informella middag med deltagare från bland annat såväl Israel som regionens arabiska stater. Möjligheten att nå fram till en tvåstatslösning diskuterades såväl som den humanitära situationen i och runt Syrien.

Ekonomistas fortsätter sin serie om skuldhysterin och behandlar den här gången jämför man skulder med disponibel inkomst, reala tillgångar, finansiella tillgångar och även fodringar på kollektiva pensioner. Mot bakgrund av detta har genomsnittshushållet en blåningsgrad på ungefär 57%. Samtidigt är skulderna väldigt snedfördelade och den femtedel med högst inkomst står för 57% av skulderna.

Den hälsosamme ekonomisten skriver att USA håller på att gå om Sverige när det gäller antalet förtidspensionärer.

Heidi Avellan skriver om uppgifterna att Skånepolisen har ett register som heter "Kringresande" där 4 029 personer finns registrerade enbart på basis av blodsband. Massövervakningsregistret ska vara upprättat av polisen i Lund och finns tillgängligt för bland annat rikskrim i Stockholm och länskrim i Skåne.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
BloggNyheterna © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects